with No Comments
Synnytys_Synnytyskipu

Synnytyskipu

Synnytyskipu koskettaa melkein kaikkia ihmisiä, ainakin välillisesti. Synnyttäjä ja hänen tukihenkilönsä pohtivat jo ennen synnytystä kivun määrää ja keinoja, kuinka selvitä sen kanssa. Synnytyskivusta on tehty tutkimusta liki jokaisella tieteenalalla, esimerkiksi hoitotieteessä, lääketieteessä, psykologiassa ja historian näkökulmasta.

Kipukokemus on yksilöllistä ja synnytyskipu ei tee siinä poikkeusta. Kivun kokemus synnytyksessä vaikuttaa naiseen koko hänen loppuelämänsä. Kätilön läsnäolo vaikuttaa synnyttäjään myönteisesti, se lisää turvallisuuden tuntua ja vähentää kipua. Kätilötyön ydin ja sisin olemus, sen laatu, koostuu läsnäolosta ja yhteistyöstä synnyttäjän ja hänen tukihenkilönsä kanssa. Lue lisää!

Katso täältä linkit aiheesta!