with No Comments
Terveena raskaaksi_riippuvuudet

Riippuvuudet

Älytön vai älykäs?

Mihin aikani kuluu, onko päivissä tilaa joutilaisuudelle, olemiselle vaan? Käytänkö kaiken aikani somen syvyyksiin tuijottelemiseen sen sijaan, että katsoisin toiseen ihmiseen? Somessa tapahtuu koko ajan jotain, on tärkeää pysyä ajassa ja tapahtumissa mukana. Mitä tapahtuu, ellen ole kaikessa mukana?

Omaa älylaiteriippuvuuttaan kannattaa pohdiskella. Voinko luopua siitä? Mitä silloin tapahtuu? Olenko tietoinen, mitä se minulle tekee ja millaiseksi tulen? Keskeyttääkö älylaite jotain yhteistä toimintaa? Onko laitteen oltava lähellä aina? Onko äänet päällä aina? Onko vastattava heti?

Älylaitteet ovat tulleet jäädäkseen, eikä niiden käytöstä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa. Tärkeämpää on tulla tietoiseksi omasta laitteiden käyttötavastaan ja sen vaikutuksista ympäröiviin ihmisiin.

Huomaatko vieressäsi istuvan? Hän kaipaa sinua. Luova joutilaisuus puhuu tulevan lapsen puolesta. Tässä on tilaa uudelle elämälle. Harjoitelkaa yhdessä olemista, käykää kävelyillä ja puhukaa. Keskittykää toisiinne aidosti. Kun lapsi on syntynyt, osaat jo tehdä hänelle tilaa elämässäsi.

Entä muut riippuvuudet? Lue lisää!

Katso täältä linkit aiheesta!