Ammattilaisille

Tervetuloa ViVa-hankkeen päätösseminaariin 6.10.2020

Ohjelmassa paljon mielenkiintoisia puheenvuoroja ja ViVan materaalin esittelyä. Päätösseminaarissa julkaistaan ja osallistujille jaetaan myös ViVan uusi kirja “Viisaat Valinnat. Hedelmällisyyden suojelu.” Ilmoittautumislinkki tässä!

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilujen ja turvallisten järjestelyjen vuoksi ilmoittautuminen on pakollista. 

Huom!

Ilmoittautumisaikaa jatkettu 2.10. asti!

Päätösseminaarin linkki

 

Tiedätkö faktat? Edistä ja vahvista hedelmällisyystietoutta!

Tervetuloa osallistumaan ViVan etäluentosarjaan!

Voit osallistua vaikkapa kaikkiin tai vain niihin jotka sopivat aikatauluusi. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

torstai 3.9. klo 8 – 9

Kannabis ja käytön puheeksi otto, Anna Järvinen, YAD-projektityöntekijä, terveydenhoitaja-kätilö

keskiviikko 16.9. klo 14 – 15

Gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien vaikutukset kuukautiskiertoon ja hedelmällisyyteen – Potilasjärjestö tiedon ja tuen tarjoajana, Toiminnanjohtaja Elina Purho, HM & järjestökoordinaattori Riikka Uljas-Bärman, FM, yhteisöpedagogi (AMK)

keskiviikko 23.9. klo 14 – 15

Läheisväkivalta; Vaikutukset naisen terveyteen ja hyvinvointiin, Raakel Viheroksa, TtM, kätilötyön lehtori, TAMK

 

keskiviikko 30.9. klo 14 – 15

Keskenmenon kokeneen psyykkinen tuki ja jälkihoito – traumasensitiivinen kohtaaminen terveydenhuollossa, Mirka Paavilainen, psykologi, psykoterapeutti, seksuaalineuvoja, Ovumia Fertinova

keskiviikko 21.10. klo 14 – 15

Gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien vaikutukset kuukautiskiertoon ja hedelmällisyyteen – Potilasjärjestö tiedon ja tuen tarjoajana, Toiminnanjohtaja Elina Purho, HM & järjestökoordinaattori Riikka Uljas-Bärman, FM, yhteisöpedagogi (AMK)

Tämä on 16.9. peruuntuneen webinaarin uusinta!

linkki webinaariin

Viisaat valinnat -blogi

Viisaat valinnat blogi löytyy täältä! Käy lukemassa ja ota seurantaan. Pääset kurkkaamaan mitä eri ammattilaiset kirjoittavat hedelmällisyyden ajankohtaisista aiheista!

Täältä löydät uutta tietoa ja vapaasti käytettävissä olevaa materiaalia työhösi. Materiaali sisältää tietoa ViVa-hankkeen tuotoksista, sekä postereita/infografeja, joita voit esimerkiksi tulostaa neuvolasi tai koulusi seinälle kaikkien nähtäville.

Alussa on hedelmällisyyden suojelu -osio, josta löytyy opas ammattilaiselle kaikista hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä ja vinkki nuorten omille Nuts’n Eggs -sivuille.

Nuorten ohjaus ja opetus kuvakkeen takaa löytyy oppituntimateriaali, jota voit käyttää nuorten ja nuorten aikuisten ohjauksessa, koulutuksessa ja opetuksessa.

Äitiyshuollon asiakkaiden ohjaus -osiosta löytyy webinaareja, videoita, esitteitä, oppaita yms. raskautta suunnitteleville, raskausasioista kiinnostuneille tai raskaana oleville.

ViVa -materiaaliosiossa löytyy koottuna kaikki hankkeen tuottama materiaali, listalla on myös kaikki some- yms. foorumit, joista hanke ja sen tuotoksia löytyy.

ViVa – Terveenä raskaaksi, hyvä synnytys ja ViVa – hyvät käytännöt sisältävän hankkeen kirjat sähköisenä.

Unohtamatta hedelmällisyysterveystestiä ja -visaa. Näiden avulla voi testata tai testauttaa hedelmällisyystietoutta. Huomaa, että hedelmällisyysterveystesti on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Hedelmällisyysvisan voi puolestaan tehdä kuka tahansa.

Pro

Katso tästä ViVa-hankkeen esittelyvideo:

PCHC -hunajakennomalli

On tärkeää, että uusi tutkimustieto saavuttaa nuoret ja nuoret aikuiset, jotta he osaavat suojella hedelmällisyyttään. Oikea tieto vahvistaa kykyä tehdä viisaita valintoja, kun pidentää nuoruuttaan ja viivästyttää vanhemmuuttaan. Hunajakennomallista löydät lisää asiaa täältä.

Preconception Health -posteri 1

Klikkaa ja lue suurempana, voit myös tulostaa tämän seinäposteriksi.

Preconception Health -posteri 2

Klikkaa ja lue suurempana, voit myös tulostaa tämän seinäposteriksi.

ViVa-hanke myös Yhdysvalloissa!

ViVa -hanke löytyy myös Yhdysvalloista. Heidän hankkettaan kuvataan näin: “Project Viva is a ground breaking longitudinal research study of women and children. The goal of Project Viva is to find ways to improve the health of mothers and their children by looking at the effects of mother’s diet as well as other factors during pregnancy and after birth.” Lue hankkeesta lisää täältä!